Fysio Dreesweg behandelt een breed scala aan klachten en aandoeningen. Indien van toepassing werken wij samen met uw huisarts of medisch specialist voor een optimale behandeling.

Dry Needling

Dry needling (ook wel intramuscular stimulation of IMS genoemd) is een behandelmethode waarbij met een speld in verdikkingen van een spier wordt geprikt. De behandeling wordt onder andere toegepast voor stijfheid en pijn in de spieren en een myofasciaal (chronisch) pijnsyndroom.

Kleine verkrampingen in de spieren kunnen leiden tot gespannen spieren en pijnklachten. Voor het ontstaan van deze klachten kunnen diverse oorzaken zijn, van een verkeerde werkhouding tot een ongeluk. Dry needling kan verlichting brengen, door knopen en pijnpunten in de spieren te ontspannen.

Bij Dry needling worden kleine naaldjes door de huid in de knopen of pijnpunten geduwd. Door het aanraken van de pijnlijke plekken (triggerpoints) trekken deze samen en ontspannen vervolgens. Het stimuleren van de doorbloeding zorgt in veel gevallen voor een direct gevoel van ontspanning.

5 vragen over Dry Needling.

Etalagebenen

Als u last heeft van etalagebenen, voelen uw benen tijdens het lopen pijnlijk en vermoeid aan. Ook kunt u hinder ondervinden van koude voeten en verdikte teennagels of wondjes herstellen minder snel. De medische term voor deze aandoening is claudicatio intermittens. De oorzaak is vrijwel altijd een vernauwing of afsluiting van een slagader naar of in de benen.

Voor deze aandoening kunnen wij u op een goede en veilige manier volgens een protocol behandelen. Onder begeleiding werkt u aan een betere doorbloeding en coördinatie van het looppatroon. Het uithoudingsvermogen van de spieren wordt getraind, wat ook een gunstige invloed heeft op de hart- en longfunctie. Het werken aan een gezonde leefstijl is onderdeel van de behandeling.

Door deze training is een operatie vaak niet nodig. Als dit toch nodig blijkt, kunnen wij u begeleiden bij het herstel na de operatie.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een behandeling van (lymf)oedeem in armen of benen. De therapie is vooral gericht op het vergroten of behouden van de bewegingsmogelijkheden.

Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam en komt o.a. voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen en littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

Oedeemtherapie stimuleert de afvoer van vocht. Wij gebruiken hiervoor verschillende therapieën:

Meer informatie voor patiënten met kanker.

Gecombineerde leefstijlinterventie

Het doel van de gecombineerde leefstijlinterventie is het verwerven (of verkrijgen) en behouden van een gezonde leefstijl, een bijkomend effect is gewichtsverlies.

Wij geven advies over en begeleiding bij:

Het programma “Slimmer” bestaat uit een behandelfase (twaalf maanden) en een onderhoudsfase (twaalf maanden). Het daadwerkelijke bewegen doet u in uw eigen woon- of leefomgeving.

Meer informatie over Leefstijlinterventies.

Sportvasten

Sportvasten is een effectieve trainingskuur waarbij u switcht van suiker- naar vetverbranding.

Hierdoor krijgt u meer energie, minder kilo’s en een fitter gevoel.

Samen met de Sportvasten Coach van Fysiotherapie Dreesweg traint u in 10 dagen uw lichaam de switch te maken van suiker- naar vetverbranding. Dit doet u door te sporten, te vasten en door het gebruik van speciale voedingssupplementen. Uw Sportvasten Coach stelt voor uw Sportvastenkuur een persoonlijk protocol samen dat u gedurende 10 dagen volgt. Hierin staan bijvoorbeeld op welke intensiteit u moet sporten en een op maat gemaakt voedingsschema.

Na de 10 dagen heeft u de switch gemaakt en bent u een paar kilo afgevallen, voelt u zich energieker én fitter! Hierna kunt u aan de slag met het natraject Keep The Switch, om uw resultaten en switch te behouden. Keep The Switch is afgestemd op uw leefstijl en is daarom gemakkelijk vol te houden.

Meer informatie over sportvasten.

Medical Taping

Medical Taping is een behandeling waarbij tape wordt aangebracht om pijn, ongemak en lichamelijke belemmeringen te verhelpen en te voorkomen. Wij maken gebruik van elastische kinesiotape. Deze tape heeft, anders dan gewone sporttape, een rekbaarheid die vergelijkbaar is met die van de huid. Hierdoor kunt u na het aanbrengen van de tape vrij blijven bewegen.

De tape geeft ondersteuning aan het spierstelsel en kan daardoor positief werken voor lichaamseigen genezingsprocessen en de doorbloeding.

Neem voor informatie over de therapieën contact met ons op.

Praktijk:
Dr. Willem Dreesweg 430a
1188 LE Amstelveen
Telefoon: 020 - 640 63 36
E-mail: info@fysiotherapie-dreesweg.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: 09.00 - 18.00 uur
zaterdag: alleen op afspraak
zondag: gesloten
©2020 - Fysio Dreesweg