Een verwijzing is niet nodig

Heeft u een klacht, aandoening of blessure waarbij fysiotherapie kan helpen? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met een fysiotherapeut. Een verwijzing van de (huis)arts is niet nodig. Bij Fysio Dreesweg kunt u meestal snel terecht voor een afspraak. De meeste fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering (AV). Afhankelijk van het door u gekozen aanvullende pakket, wordt er een bepaald aantal behandelingen of een bepaald maximum bedrag vergoed. Het is aan te raden dit in uw polis na te kijken. Wanneer u elders of eerder in het jaar behandeld bent dan telt dit ook mee. Het is verstandig om dit van te voren te melden, want bij overschrijding krijgt u een rekening van de zorgverzekeraar of van ons.

Chronische indicatie

In het geval van een chronische indicatie, voorkomend op de zogeheten chronische indicatielijst, heeft de overheid bepaald dat de eerste 20 behandelingen uit uw aanvullende verzekering worden betaald (mits u voldoende AV verzekerd bent, anders betaalt u deze eerste 20 zelf). Daarna wordt de verdere behandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering (eventueel met verrekening van resterend wettelijk eigen risico).
Behandeling m.b.t. artrose, urine-incontinentie, looptraining bij vaatlijden (claudicatiotraining) en COPD training vanaf een bepaalde gradatie worden direct vanuit de basisverzekering vergoed. Hierop is uw eigen risico van toepassing, voor deze aandoeningen heeft u een verwijzing nodig.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

Praktijk:
Dr. Willem Dreesweg 430a
1188 LE Amstelveen
Telefoon: 020 - 640 63 36
E-mail: info@fysiotherapie-dreesweg.nl
Openingstijden:
ma t/m vr: 09.00 - 18.00 uur
zaterdag: alleen op afspraak
zondag: gesloten
©2020 - Fysio Dreesweg